مجموعه ای جدید از مقالات منتشر شده در مجله بهداشت جهانی، عوارض شدید سلامتی را که تغییرات آب و هوایی برای گروه های آسیب پذیر، از جمله زنان باردار، نوزادان، کودکان، نوجوانان و افراد مسن ایجاد می کند، را حائز اهمیت می داند.
علیرغم افزایش خطرات، نیازهای خاص این گروه ها اغلب در پاسخ های آب و هوایی نادیده گرفته می شود.
این مقالات شواهد علمی را در مورد اثرات سلامتی خطرات مختلف آب و هوایی مانند امواج گرما، آلودگی هوا، آتش سوزی و سیل در مراحل مختلف زندگی جمع آوری می کند. یافته ها نشان می دهد که خطرات سلامتی مرتبط با آب و هوا برای جمعیت های جوان و مسن با عواقب قابل توجهی، گاهی اوقات کشنده دست کم گرفته شده است. به عنوان مثال، امواج گرما زایمان زودرس و مرگ و میر نوزادان را افزایش می دهد و افراد مسن با خطرات بیشتری از حملات قلبی و مشکلات تنفسی مواجه هستند.
دکتر آنشو بنرجی از سازمان بهداشت جهانی تاکید می کند که در حالی که آگاهی از تغییرات آب و هوایی افزایش یافته است، اقدامات برای محافظت از افراد آسیب پذیر کافی نیست. این مطالعات که توسط کارشناسان سازمان بهداشت جهانی و دانشگاهیان بین المللی نوشته شده است، اثرات متعدد سلامت جسمی و روانی ناشی از خطرات آب و هوایی را گزارش می کند. این شامل نتایج نامطلوب زایمان از دمای بالا، مشکلات تنفسی و قلبی عروقی از آلودگی هوا و افزایش سوء تغذیه و بیماری های اسهال به دلیل بلایای طبیعی مرتبط با آب و هوا است.
گروه های آسیب پذیر مانند نوزادان، زنان باردار و افراد مسن به ویژه به دلیل عوامل فیزیولوژیکی و اختلال در دسترسی به مراقبت های بهداشتی در معرض خطر هستند. این مقالات از کاهش فوری آب و هوا، ایجاد انعطاف پذیری و خدمات بهداشتی متناسب برای محافظت از این جمعیت ها حمایت می کنند. هدف محققان راهنمایی دولت ها در مقابله با این خطرات و شامل اقدامات سازگاری خاص، مانند آماده سازی مراقبت از کودکان، مراقبت های اجتماعی و سیستم های آموزشی برای آب و هوای شدید و درگیر کردن همه گروه های سنی در اقدامات آب و هوایی است.
به طور کلی، این مجموعه خواستار استراتژی های جامع برای حفاظت از سلامت در تمام مراحل زندگی در میان افزایش بحران آب و هوایی است.