اساسا بعد از اعلام نتایج اولیه رتبه آزمون ارشد وزارت بهداشت 1403، اولین سوالی که فرد از خود دارد اینکه آیا با این رتبه قبول میشوم؟ کجا قبول میشوم؟ به این نکات توجه کنید:
اینکه شما قبول میشوید یا خیر را میتوانید با حدودا مقایسه ساده رتبه شما با مجموع پذیرفته شدگان آن رشته متوجه شوید. اگر رتبه تان بیشتر از کل ظرفیت بود احتمال خیلی زیاد قبول نمیشوید.
البته الزاما به دلایل مختلف تمام افراد که رتبه شان پایین تر از کل ظرفیت باشد انتخاب شهر نمیکنند. در نتیجه حدودا اگر رتبه تان تا ده الی بیست درصد بالاتر از ظرفیت بود نیز امکان قبولی دارید.
پاسخ اینکه با این رتبه کجا قبول میشوید هم کسی نمیداند. حتی برجسته ترین مشاورین. چرا که کسی نمیداند رتبه های بهتر از شما کجا را انتخاب میکنند. همه چیز بستگی به رتبه های بهتر از شما دارد.
چند توصیه جدی و کاربردی برای انتخاب شهر محل تحصیل:
– انتخاب شهر را مطابق با راحتی تان، دسترسی راحت تر، نزدیکی به محل کار، نزدیکی به محل سکونت و … انتخاب کنید. عملا الان تفاوت چندانی بین دانشگاهها نیست!
– در شرایط فعلی جامعه و کشور و نظام آموزشی، دیگر اینکه از کدام دانشگاه مدرکتان را بگیرید ارجحیتی در آینده تان ندارد مگر موارد مهاجرت که آن هم چندان دقیق نیست. پس جایی را انتخاب کنید که دسترسی به آن دانشگاه برایتان راحت تر باشد.
– استثنایی هست و آن دانشگاههای پایتخت و شهرهای دارای بیشترین مراکز مرتبط با رشته تان میتواند در آینده کاری تان نقش داشته باشد. قابل انکار نیست.
– الان با این سوال که کجا قبول میشوم ذهنتان را آزار ندهید. هیچکس جواب سوالتان را نمیداند. پس به ترتیب اولویت و راحتی در دسترسی به دانشگاه تمام گزینه هایتان را انتخاب کنید.
– قبول شدید خیالتان راحت است که به ترتیب اولویت بوده. اگر هم قبول نشوید ذهنتان آرام است که مطابق با اولویتتان انتخاب کردید و قبول نشدید.
– شهری را انتخاب نکنید که تحصیل در آن باعث بروز مشکل جدی برایتان شود و شرایطتتان سخت میشود. بعد شروع تحصیل میفهمید این مساله چقدر مهم است.
– موفقیتتان و اینده تان در آن رشته و محل 95 درصد وابسته به خودتان است و 5 درصد وابسته به محل قبولی تان است. زیاد نگران محل قبولی نباشید. اولویت راحتی خودتان است.
– کارکنانی که مدرک ارشد را فقط برای ارتقا میخواهند، سعی کنند نزدیک ترین و راحت ترین شهرها را انتخاب کنند. حین تحصیل اگر جای دور انتخاب کنید به مشکل بر میخورید.
– تحقیق کنید که توان پرداخت هزینه رشته های شهریه پرداز را دارید یا خیر. اگر ندارید انتخاب نکنید و به دردسر خودتان را نیاندازید. شخصا پرداخت شهریه برای مدرک ارشد را درست نمیدانم.
راستی اگر رتبه تان خوب نشده دست و پای خودتان را گم نکنید که این آخرین فرصتم بود. ناامید نشوید. سهم قابل توجهی از رتبه های برتر، سال اول رتبه های نامطلوب داشتند و با یکسال صبر و آزمون مجدد توانستند بهترین شوند… حال بد فعلی تان را کامل میفهمیم. چند روز دیگر از نو شروع کنید. بعنوان یک فرد با چنین تجربه ای که سال دوم رتبه ام تک رقمی شد این توصیه را دارم…